ANBI

ANBI verklaring

Naam: Stichting Een Nieuwe Wind  |  www.eennieuwewind.nl

Postadres: Van de Spiegelstraat 26, 4461 LL Goes

Fiscaalnummer: 822217065

Doelstelling: Stichting Een Nieuwe Wind ondersteunt en stimuleert talentvolle kunstenaars met een beperking in de breedste zin van het woord. 

Hoofdlijnen beleidsplan: Financieel ondersteunen van individuele kunstenaars met een beperking. Het uitdragen van beeldend werk en creatieve taaluitingen via exposities en literaire bijeenkomsten. Het bieden van interactieve rondleidingen in musea. Het netwerk vergroten waarbij het begrip Outsider Art centraal staat in de discussie. Op lokaal en internationaal niveau samenwerken met andere kunstdisciplines .

Namen bestuurders: Phia Verstraete, Hetty Schaart, Carool Maas en Leo Adriaanse

Functie bestuurders: Phia Verstraete, voorzitter; Carool Maas, penningmeester; Hetty Schaart, lid; Leo Adriaanse, lid

Laatste activiteiten en vooruitzichten:  2015, 2016 en 2017

2015

29 januari tot 4 februari 2015 organiseerde Een Nieuwe Wind voor de derde keer, in het kader van de Nationale Poëzieweek, een gedichtenweek in Goes.

In  januari 2015 ondersteunde Een Nieuwe Wind Marianne Schipaanboord in haar reis naar New York, waar haar bijzondere tekeningen werden tentoongesteld op de Outsider Fair.

Street Art kunstenaar Alain Balleur liet op 5 6 en 7 juni zijn werk zien tijdens de Kunstroute Wemeldinge. Op en 21 en 22 augustus verzorgde hij workshops tijdens de Kunstroute Wemeldinge.

In november 2015 organiseerde Een Nieuwe Wind een interactieve rondleiding voor mensen een beperking in Museum De Pont in Tilburg.

2016

28 januari tot 3 februari organiseerde Een Nieuwe Wind voor de vierde keer, in het kader van de Natioanle Poezieweek, een gedichtenweek in Goes onder het motto "druppelend versmelten de jaren" met het thema 'Herinnering'.

Op zondag 4 september 2016 organiseerde Een Nieuwe Wind een poëziemiddag tijdens de kunstmanifestatie Een Bunder Letteren in 's-Heer Arendskerke.

2017

Op woensdag 1 februari organiseert Een Nieuwe Wind, in het kader van de Nationale Poëzieweek, een gedichtenmiddag in Goes, met als thema 'Humor'.

Financiele verantwoording:  2014 en 2015 zie onder bestuur.