ANBI

ANBI verklaring

Naam: Stichting Een Nieuwe Wind  |  www.eennieuwewind.nl

Postadres: Van de Spiegelstraat 26, 4461 LL Goes

Fiscaalnummer: 822217065

Doelstelling: Stichting Een Nieuwe Wind ondersteunt en stimuleert talentvolle kunstenaars met een beperking en zonder, in de breedste zin van het woord. 

Hoofdlijnen beleidsplan: Financieel ondersteunen van individuele kunstenaars met een beperking en zonder. Het uitdragen van beeldend werk en creatieve taaluitingen via exposities en literaire bijeenkomsten. Het bieden van interactieve rondleidingen in musea. Het netwerk vergroten waarbij het thema,"Iedereen is gelijk in het anders zijn." centraal staat in de discussie.

Namen bestuurders: Phia Verstraete, Hetty Schaart, Carool Maas .

Functie bestuurders: Phia Verstraete, voorzitter; Carool Maas, penningmeester; Hetty Schaart, lid.

Laatste activiteiten en vooruitzichten:  2015, 2016 en 2017, 2018 en 2019

2015

29 januari tot 4 februari 2015 organiseerde Een Nieuwe Wind voor de derde keer, in het kader van de Nationale Poëzieweek, een gedichtenweek in Goes.

In  januari 2015 ondersteunde Een Nieuwe Wind Marianne Schipaanboord in haar reis naar New York, waar haar bijzondere tekeningen werden tentoongesteld op de Outsider Fair.

Street Art kunstenaar Alain Balleur liet op 5 6 en 7 juni zijn werk zien tijdens de Kunstroute Wemeldinge. Op en 21 en 22 augustus verzorgde hij workshops tijdens de Kunstroute Wemeldinge.

In november 2015 organiseerde Een Nieuwe Wind een interactieve rondleiding voor mensen een beperking in Museum De Pont in Tilburg.

2016

28 januari tot 3 februari organiseerde Een Nieuwe Wind voor de vierde keer, in het kader van de Natioanle Poezieweek, een gedichtenweek in Goes onder het motto "druppelend versmelten de jaren" met het thema 'Herinnering'.

Op zondag 4 september 2016 organiseerde Een Nieuwe Wind een poëziemiddag tijdens de kunstmanifestatie Een Bunder Letteren in 's-Heer Arendskerke.

2017

Op woensdag 1 februari organiseert Een Nieuwe Wind, in het kader van de Nationale Poëzieweek, een gedichtenmiddag in Goes, met als thema 'Humor'.

 

2018

 

 

9 juni Gemeentenmseum den Haag

Stichting Een nieuwe wind heeft jarenlang ervaring in het aanbieden van interactieve rondleidingen in musea voor kunstenaars met een beperking. Gisteren kwamen ...kunstenaars uit Herenplaats: Rotterdam, De wijde Doelen: Utrecht Galerie Outsider Art: Amsterdam. Kunstcentrum Kijkoor Eemnes en Galerie Atelier de Kaai Goes.
Wat een mooie dag weer. De kunstwerken waren goed voorbereid en zonder inmenging van begeleiders genoot de groep van elkaar.
'ik was zenuwachtig maar toen ik begon voelde ik dat ik helemaal mijzelf mocht zijn en ging het goed.' zei een kunstenaar.
Voor mensen die al meerdere keren deelnamen was het een feest. Zelfverzekerd gaven ze uitleg bij het kunstwerk voor de groep. Zeker voor herhaling vatbaar vond de groep na afloop. Alleen een beetje jammer van de akoestiek in het Gemeentemuseum den Haag.

 

 

2019

Dinsdag 5 februari in de boekhandel de Koperen Tuin een gedichtenmiddag met muziek.

Op zondagmiddag 30 juni 2019 op een bijzondere plaats "De Bunder," in 's Heer Arendskerke zal Stichting Een nieuwe wind, haar jaarlijks taalmiddag organiseren. Het thema is “vloeiend als zomerregen.”( Leo Vroman).

November: interactieve rondleiding Dortdrecht.

 

Financiele verantwoording:  2014 en 2015 zie onder bestuur.