Nieuws

 

Niet vergeten in uw agenda te zetten. Zondagmiddag 24 juni 2018 de Bunderkunst. Op een mooi plekje aan de rand van het natuurgebied 'de zak van Zuid-Beveland taal festival en beeldende kunst.

 

 

 

De afsluiting van de poëzieweek in boekhandel De Koperen Tuin in samenwerking met stichting Een Nieuwe Wind, was gisteren meer dan geslaagd. Ondergedompeld in een stroom van gedichten maakte iedereen stil. Heeft u ook zo genoten kom dan op zondagmiddag 24 juni naar de Bunderkunst in ‘s Heer Arendskerke.

Woorden reizen.

Ik zie mijn woorden reizen....
ze schrijven,
onderweg.

In de blauwe lucht,
die stilstaand luistert
met ingehouden adem.

&

De letters lopen
ze schrijven wat ze zeggen.

ik hoor niets
maar toch
ik luister

en schrijf
in de blauwe lucht
met onzichtbaar papier.

Rik Meijers, november 2018                        

 

 

Kom naar de opening en kijk met eigen ogen naar de originele kunstwerken van de jonge kunstenaar Karhang Mui. Zijn schilderijen zijn in een korte tijd bekend geworden. Ook verzamelaars hebben het werk van Karhang Mui gevonden.Kom kijken en verwonder u!
www.eennieuwewind.nl

 
foto van Kunstuitleen De Bevelanden.
 
 

 

 

 

UITNODIGING 1 FEBRUARI 2017:  Gedichten en muziek met het thema 'Humor'

Humor confronteert, het is een uitlaatklep, lokt discussies uit, roept vragen op, bekritiseert en houdt ons een spiegel voor.

Landelijke poëzie week Vlaanderen / Nederland met het thema ‘Humor

Kom luisteren op woensdag 1 februari om 13.30 uur (inloop vanaf 13.00 uur) in Boekhandel De Koperen Tuin in Goes. Eindtijd 16.00 uur. Toegang is vrij.

De medewerkers van deze middag zijn de dichters Tijs van Bragt, Rik Meijers, Arnoud Rogard, Lea de Kok, Karel Leeftink en Jan J.B Kuipers.

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door 'Karel en de Boswachters'.

 Stichting Een Nieuwe Wind is een platform voor Outsider Art, een kunststroming die wereldwijd bekend is geraakt.  Een Nieuwe Wind denkt niet in hokjes en haalt de zorg uit de kunst. Participeren in hedendaagse kunstprojecten staat voorop.

Facebook: Word vriend! Een Nieuwe Wind

 

 

Noteer alvast in uw agenda:

Op woensdagmiddag 1 februari organiseert Een Nieuwe Wind een poëziemiddag in boekhandel De Koperen Tuin in Goes ter gelegenheid van de Nationale Poëzieweek. Het programma bestaat uit een divers gezelschap van reguliere dichters en dichters met een beperking uit Nederland en Vlaanderen. Hun voordrachten staan in het teken van het landelijke thema ‘Humor’.

Dichters die deze middag zullen optreden zijn Tijs van Bragt, Lea de Kok, Rik Meijers, Arnoud Rogard, Karel Leeftink en Jan J.B. Kuipers. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Karel en de Boswachters. Dit levensliederensensemble kwam in 2013 uit het woud tijdens de Middelburgse Poëziedag. Na dit weergaloos succes besloot het de wereld verder te veroveren onder het motto “Gedeelde smart is volle smart!”.

De poëziemiddag van Een Nieuwe Wind op 1 februari vindt plaats van 13.30 tot 16.00 uur. De opening wordt verricht door loco-burgemeester Derk Alssema en de toegang is vrij. Boekhandel De Koperen Tuin bevindt zich aan de Keizersdijk 16 in Goes.